SOLDEVIT Oral Drops 10 ml

295,00 den

Përdorimi:
Fëmijët nga 6 muaj deri në 12 vjeç: 1 pikë/dozë në ditë
ose me rekomandimin e mjekut
Fëmijët mbi 12 vjeç dhe të rriturit: 1 pikë/dozë në ditë
ose me rekomandimin e mjekut

Out of stock

SKU: PHNV-33 Category: Tags: , , ,

Description

Solid3evit® përmban vitaminë D3, gjegjësisht kolekalciferol e cila është e tretshme në lipo
vitaminë dhe kontribuon në përthithjen dhe përdorimin normal të
kalciumit dhe fosforit në trup, i cili është baza për të duhur
ndërtimin e kockave dhe dhëmbëve. Vitamina D3 është e rëndësishme për funksionimin normal të
muskujt dhe funksionin normal të imunitetit. Kjo vitaminë krijohet
në lëkurë të 7-dehidrokolesterolit, nën veprimin e rrezatimit ultravjollcë.
Në mëlçi dhe veshka përpunohet në formë aktive dhe ruhet
mëlçisë, muskujve dhe indit dhjamor. Edhe pse krijohet në lëkurë dhe futet në
organizëm me ushqim, në njerëz të grupmoshave të ndryshme në mbarë botën
ka mungesë të tij.
Marrja e pamjaftueshme e vitaminës D ose mungesa e
ndodh te njerëzit që nuk janë mjaftueshëm të ekspozuar ndaj dritës së diellit, në
personat me ngjyrë më të errët të lëkurës, tek të moshuarit, personat mbipeshë,
nënat që ushqehen me gji, dieta dhe njerëzit që marrin medikamente të caktuara (steroide,
barna për dobësim dhe barna për uljen e kolesterolit). Në mënyrë që
parandalimi i mungesës së vitaminës D3 rekomandohet plotësimi i saj nga
mosha më e hershme, veçanërisht te gratë në menopauzë, te njerëzit mbipeshë dhe
personat që nuk janë mjaftueshëm të ekspozuar ndaj dritës së diellit.

Brand

Фарманова

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SOLDEVIT Oral Drops 10 ml”