SELEN + Zn Capsules x 20

220,00 den

Përdorimi:
Të rriturit: Një kapsulë në ditë
Paralajmërime:
Produkti nuk duhet të merret nga persona të mbindjeshëm ndaj ndonjërit prej përbërësve
produktin.
Përdoruesit me probleme shëndetësore të njohura duhet të pyesin përpara përdorimit
këshilla nga një mjek ose farmacist.
Gratë shtatzëna dhe laktuese, si dhe personat në terapi medikamentoze, para përdorimit të
ky produkt duhet të konsultoheni me mjekun ose farmacistin tuaj.
Doza e rekomanduar ditore nuk duhet të tejkalohet.
Suplementet dietike nuk mund të përdoren si zëvendësim për një shumëllojshmëri dhe
Dietë të ekuilibruar.
Një dietë e ekuilibruar dhe e larmishme dhe një mënyrë jetese e shëndetshme janë të rëndësishme për
Shendeti juaj.

Out of stock

SKU: PHNV-22 Category: Tags: , , ,

Description

Seleni (Se) është një element gjurmë që kryen shumë funksione të rëndësishme në trupin e njeriut
organizëm. Për shkak të vetive të tij antioksiduese, ky mineral merr pjesë në
mbrojnë qelizat dhe indet nga efektet e dëmshme të radikalëve të lirë
ngadalëson plakjen. Efekti antioksidant i selenit është veçanërisht i rëndësishëm
në lëkurë, sepse ngadalëson plakjen e saj. Deri tani janë zbuluar
4 enzima nga grupi i glutation-peroksidazës së varur nga seleni dhe të gjitha kanë
veprim antioksidant në luftën kundër radikaleve të lira dhe reaktantëve
komponimet e oksigjenit.
Seleni stimulon spermatogjenezën dhe në këtë mënyrë
ndikon pozitivisht në fertilitetin mashkullor. Funksioni imunostimulues i selenit
është e rëndësishme për forcimin e aftësive mbrojtëse të trupit. Këto minerale
marrin pjesë në përdorimin e duhur të jodit në trup në prodhim
e hormoneve aktive të tiroides që është e nevojshme për të duhur
funksionin. Seleni është thelbësor për rritjen e duhur të flokëve dhe thonjve. Për shkak të mungesës shpesh të pranishme të selenit në marrjen e ushqimit, gjithçka
rekomandon marrjen e selenit si një shtesë diete.
Zinku (Zn) është një mineral që kontribuon në sintezën normale të proteinave,
acidet nukleike dhe luan një rol të rëndësishëm në metabolizmin e karbohidrateve dhe
Acidet yndyrore. Rëndësia e zinkut shihet edhe në rolin e tij në metabolizëm
të vitaminës A, pra në ruajtjen e shikimit normal te njerëzit. Zinku
Gjithashtu ka një funksion në ruajtjen e kockave, lëkurës, flokëve dhe thonjve të shëndetshëm. Kontributi
i zinkut tek njerëzit shprehet në ruajtjen e niveleve normale të testosteronit
në gjak dhe fertilitet dhe riprodhim normal. Zinku merr pjesë në mbrojtjen e
qelizat nga veprimi i radikaleve të lira dhe me imunostimuluesin e saj
veprimi kontribuon në ruajtjen e funksionit normal të sistemit imunitar. Këtë
minerali është i nevojshëm për rritjen normale dhe merr pjesë në procesin e shërimit të
plagët, ndarjen e qelizave dhe ruajtjen e ekuilibrit acido-bazik në trup.
Aktiviteti i shumë enzimave në trup varet nga prania e zinkut.
Të dy mineralet që janë pjesë e përgatitjes kontribuojnë në normale
funksionin e sistemit imunitar dhe mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ
dhe marrin pjesë në ruajtjen e gjendjes normale të flokëve dhe thonjve.
Seleni
kontribuon në funksionin normal të tiroides dhe spermatogjenezën,
ndërsa zinku kontribuon në fertilitetin dhe riprodhimin normal dhe merr pjesë në
Ruajtja e gjendjes normale të lëkurës Rekomandohet plotësimi shtesë i selenit dhe zinkut në dietë
marrja e pamjaftueshme e këtyre mineraleve me ushqim ose gjatë dietave reduktuese,
në periudhat e nevojave të shtuara të organizmit gjatë rritjes intensive dhe
zhvillimi, në rritjen e aktivitetit fizik, te personat që pinë cigare.

Brand

Фарманова

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SELEN + Zn Capsules x 20”