MYCOPLANT Ivy Syrup 100 ml

210,00 den

Dozimi: Të rriturit, adoleshentët dhe fëmijët mbi 12 vjeç
15 ml tri herë në ditë.
Fëmijët nga 6-11 vjeç
15 ml dy herë në ditë.
Fëmijët nga 2-5 vjeç
10 ml dy herë në ditë.
Kupa e matur e furnizuar duhet të përdoret për dozimin e duhur.

1 in stock

SKU: DRTHSS-51 Category:

Description

Ekstrakti përgjegjës për veprimin merret nga gjethet e dredhkës. Ato përmbajnë 2.5-6% saprone triterpene të cilat janë substanca dytësore bimore. Ato janë: herakozidi C dhe B, si dhe alfa heatherin, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm për sa i përket veprimit. Fleta e dredhkës përmban: flavonoide, derivate të acidit kafeik dhe vajra esenciale.
Substancat e përfshira në ekstraktin e dredhkës kanë një efekt ekspektorant të bazuar në sekretolizë dhe mukolizë. Duke stimuluar fibrat nervore aferente parasimpatike në stomak, ndodh stimulimi refleks i qelizave të kupës në bronke. Si rezultat, ka sekrecion të shtuar dhe zvogëlim të viskozitetit të mukusit (sekretolizë).
Nga ana tjetër, tensioni sipërfaqësor i mukusit të trashë zvogëlohet dhe kështu hollohet (mukoliza). Duke zvogëluar viskozitetin e mukusit, ajo hollohet dhe është më e lehtë të kollitet. Alfa heteridina duke stimuluar receptorët beta-2-adrenergjikë në mushkëri çon në relaksim të muskujve bronkial (bronkospazmoliza).

Brand

Др.Тајс

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MYCOPLANT Ivy Syrup 100 ml”