URIMIL FORTE Capsules x 30

795,00 ден

1 на залиха

Опис

Уримил Форте се заснова на синергетска комбинација на нуклеотидите уридин и цитидин. Тие се вклучени во изградбата на нашата ДНК и РНК и играат централна улога во клеточниот метаболизам, обезбедувајќи енергија за синтеза на протеините и клеточните мембрани. Тие се вклучени во меѓуклеточната сигнализација и се дел од важни кофактори на голем број ензимски реакции.

Уридин и цитидин се вклучени во почетното формирање на нервниот систем, како и во неговиот понатамошен развој и обновување. Тие исто така придонесуваат за комуникација помеѓу нервните клетки и регулирање на нервната активност.

Комбинираното дејство на уридин и цитидин е надополнето со специјално избрани витамини и магнезиум, кои играат важна улога во целокупниот ефект на формулата. Безбедноста и ефикасноста на секоја од состојките на Уримил Форте се тестирани со бројни претклинички и клинички студии.

Brand

Натурфарма

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “URIMIL FORTE Capsules x 30”