Опис

Препаратот е лек за надворешна, локална употреба.
Активната состојка етофенамат спаѓа во групата на нестероидни (без кортизон) антиинфламаторни лекови (ревматски лекови) и има антиинфламаторни (антиинфламаторни) и ублажувачки (аналгетски) својства.
области на примена
За надворешен супортивен симптоматски третман на болка;
во случај на акутни истегнувања, исчашувања или модринки во пределот на екстремитетите како резултат на тапа траума, на пр. Б. Спортски повреди;
меките ткива во близина на зглобот (на пр. Бурса, тетиви, лигаменти и зглобна капсула) при артроза на коленото зглоб.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “TRAUMON Gel 10% 50 g”