KAMFART Cream 40 g

180,00 ден

1 на залиха

Опис

Кремот Камфарт е нестероиден антиинфламаторен лек за локална употреба.

Наменет е да го блокира преносот на болните нервни импулси од подлабоко поставените мускулно-скелетни структури, со што се намалува болката. Кремот Камфарт содржи четири познати соединенија од групата локални надразнувачи (rubefaciens). По нанесувањето на кожата, тие доведуваат до проширување на крвните садови во третираната област, зголемување на протокот на крв и зголемување на локалната температура, придружено со чувство на печење, проследено со пријатно чувство на ладење. Ова доведува до блокирање на преносот на болните нервни импулси од подлабоко поставените мускулно-скелетни структури и на тој начин до намалување на болката. Метилсалицилат, како и другите салицилати, има антиинфламаторно, аналгетско и антипиретичко дејство. Активните компоненти на кремот Камфарт се фармаколошки дополнети, поради што се присутни во препаратот во концентрации помали од нивните максимално препорачани концентрации, што придонесува за поголема безбедност на самиот препарат.

Brand

Босналијек

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “KAMFART Cream 40 g”